Välj en annan sajt
Logo - click for main page
Dubbelkejsardömet Ganvalaan Drottningdömet Valaari Tempelstaten Biblioteket Logga in på den skyddade delen
Övrigt
     
                   
     

Gan Zalír

Ganaharas kungliga huvudstad är under ständig ombyggnad. Det finns egentligen ingenting kvar av den ursprungliga staden förutom det kungliga mausoleet, som av förklarliga skäl lämnats ifred.

Slottet har tre gånger jämnats med marken för att ge plats åt något mer modernt - senast 9503. Ganaharas kungar har nästan kärleksfullt byggt sitt slott så att antalet döda ska kunna maximeras vid ett eventuellt anfall. En anfallande styrka har goda skäl att bli modfällda vid anblicken av slottet. För att ta sig in krävs att man forcerar tre murar, var och en högre än den tidigare, med vallgravar emellan. Vallgravarna är inte fyllda med vatten, eftersom det skulle kunna underminera murarna. De är istället fyllda med meterhöga stålspjut, vart och ett omsorgsfullt förgiftat så att det räcker med en skråma för att man ska avlida under fruktansvärda plågor.
Invändigt är slottet inte speciellt luxuöst - Ganaharas kungar har aldrig varit speciellt slösaktiga vad gäller utsmyckningar. Varje rum i slottet, förutom tronsalen mitt i slottet, har sin del i slottets försvar. Därför har exempelvis drottningens gemak flera springor i väggarna för bågskyttar, något som säkerligen inte är uppskattat av damerna under vintern.

Själva staden är även den byggd på försvarsprincipen. Inga hus har fönster ut mot gatorna, och dörrarna är enligt lag mycket bastanta. I gengäld har varje hus en trädgård på baksidan, och befolkningen tillbringar det mesta av sin tid där när vädret tillåter. Samtliga hus är minst två våningar höga, och de har alla platta tak för att underlätta för bågskyttar.

Staden är byggd i tre nivåer på en stor kulle. Varje nivå omges av en bastant mur med färre portar för varje nivå.

Besökare från andra delar av Ganvalaan anser att Gan Zalír är en oerhört ful, militärisk stad. Den grå granit staden är byggd av gör inte saken bättre. Dess invånare är dock nöjda, eftersom de vet att staden i praktiken är ointaglig, och med den säkerhet detta ger är de beredda att göra de uppoffringar som krävs.

     
           

 

 
               
               
               
               
     
       
Uppdaterad 2007-05-18
       
        e-mail